Home > Recepten

Paling met romige courgettecoulis, gerookte

1 vleestomaat

1 ui

2 lepels boter

400 g courgette

zout

peper

1 dl visfond

200 g gerookte palingfilet

125 ml creme fraiche
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Ontvel de tomaat, verwijder zaad en snij het vruchtvlees in blokjes. Snipper het ui.

Verhit de boter in de pan, bak het ui 3 minuten op laag vuur.

Schil de courgette en snij in blokjes. Doe courgette bij het ui en stoof afgedekt 5 minuten.

Schep 4 lepels van het mengsel uit de pan en schep door de tomaat, bestrooi met zout en peper en laat afkoelen, tot gebruik afgedekt wegzetten.

Aan de rest van het mengsel fond toevoegen, aan de kook brengen en 5 minuten afgedekt stoven.

Pureer in de keukenmachine of wrijf door een zeef boven een kom. Doe terug in de pan, laat afkoelen. Tot gebruik afgedekt bewaren.

Halveer de paling, snij in de lengte in repen en leg afgedekt tot 1 uur voor gebruik in de koelkast, voor gebruik weer 1 uur op kamertemp laten komen.

Verwarm 4 diepe borden voor.

Roer de crème fraîche dor de courgettepuree en verwarm deze coulis op laag vuur, breng op smaak met zout en peper.

Schep de coulis in de borden.

Schep palingfilet en tomaat/courgette in het midden.

Notities

Serveer met driehoekjes geroosterd brood