Home > Recepten

Zalm met sla en dille-roomsaus, gerookte

1/2 zakje radijs in julienne

1 citroen in partjes

1 bekertje zure room

3 fijngeknipte takjes dille

1 theelepel fijne mosterd

zout

peper

400 g gerookte zalm in plakjes

1 lepel dragonazijn

2 lepels druivenpitolie

1 theelepel franse mosterd

zout

peper

gemengde sla

pompoenpitten
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Libelle

Bereiding

Roer een saus van de room, dille, mosterd, zout en peper.

Snij de zalm op maat om er 'roosjes' van te rollen.

Klop een dressing van azijn, olie, mosterd, zout en peper en schep om met de sla.

Verdeel de sla over 8 borden. Verdeel de zalmroosjes erover, schep de dillesaus erover en bestrooi met radijs, pompoenpitjes, dillegroen en peper, de citroen er bij serveren.