Forel, geroosterd en gevuld |
|
4 schoongemaakte forellen met de kop eraan 1 lepel citroensap zout 36 rivierkreeftjes en enkele schildjes 50 g boter 1 ragfijn gehakt sjalotje 2 lepels fijngehakte peterselie 1 lepel fijngehakte dille 1 theelepel fijngehakte bladselderij peper 1/2 theelepel citroensap 3 lepels zonnebloemolie |
|
BereidingIndien de rivierkreeftjes rauw zijn: kook ze 2 minuten in 5 liter water met wat zout, spoel ze onder koud water af en pel de staartjes.Hak de kreeftjes fijn. Roer de boter bijna schuimig en voeg kreeftevlees, sjalot, kruiden, peper, 1/2 theelepel citroensap en wat zout toe. Meng zeer goed. Laat de vulling afgedekt in de koelkast opstijven. Spoel de vis onder stromend water af, dep droog met keukenpapier, besprenkel met de lepel citroensap en laat 10 minuten liggen. Vul elke vorel met het rivierkreeftjesmengsel. Leg de vis naast elkaar op een met olie bestreken vel alufolie. Bestrijk de vis met wat olie en zet onder de hete grill, rooster aan beide kanten 10 minuten. Bestrijk regelmatig met het afdruipende vet. NotitiesLekker met gebakken krieltjes en sla |
Home > Recepten