Haringrolletjes in mierikswortelsaus |
|
4 bosuitjes 3 middelgrote zoetzure augurken 0.3 komkommer 6 haringen maatjesharing 125 g Cantadou mierikswortel 1/2 dl droge witte wijn 125 ml zure room 1.5 theelepel mosterd scherp 1 kleine zure appel 2 takjes dille zout peper 12 cocktailprikkers |
|
BereidingSnij de bosui in stukjes van 6 cm en snij die stukjes in luciferdunne repen. Snij de augurken in de lengte in plakjes en snij die in luciferdunne reepjes. Schil en halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij de helften in stukken van 6 cm, snij die in luciferdunne reepjes.Maak de haring schoon, halveer ze en spreid op het aanrecht uit. Verdeel over de helften in de breedte de bosui, augurk en komkommer (het steekt iets uit). Rol ze in de lengte op en steek vast met een prikkertje. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Roer de Cantadou met de wijn los. Klop zure room en mosterd erdoor. Schil de appel en rasp die erboven fijn. Knip de dille erboven fijn. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de saus over vier bordjes, leg op elk bordje 3 haringrolletjes. NotitiesEet er Duits bruinbrood bij |
Home > Recepten