Home > Recepten

Terrine glacee aux 3 melons au pastis

een oranje, een groene en een gele meloen

1 bosje munt

zout, peper

1/2 dl pastis

6 blaadjes witte gelatine

verschillende hamsoorten
  • Omschrijving recept: Nagerechten; Voorgerechten; Frans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: En France

Bereiding

Week de gelatine in een beker koud water.

Halveer de meloenen, verwijder de pitjes, halveer nogmaals en snij de schil los. Snij dunne plakken en doe in een zeef op een diep bord (om het sap op te vangen) (is die een kwart van elke meloen?)

Pureer de rest van de meloenen, doe er 1,5 dl van het opgevangen vocht bij, zout, peper en pastis en pureer een minuut.

Verwarm 1 dl water en los de gelatine erin op. Draai een halve minuut mee in de keukenmachine.

Laat de gelei in een kwartiertje lobbig worden.

Spoel de vorm om onder koud water en schenk er 1,5 cm gelei in. Zet 10 minuten in de vriezer. Bestrooi met de rest van de muntblaadjes. Doe de plakken meloen erop en doe de rest van de gelei erop (eventueel even verwarmen als die te lobbig is.

Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Stort de terrine, snij in plakken en serveer met de hamsoorten op een bord.

Benodigdheden

cakevorm