Home > Recepten

Poelon de moules au pastis

1 gesnipperd ui

1 fijngesneden venkelknol

100 g roomboter1 dl pastis

2 kg mosselen

2 dooiers

2 dl crème fraîche

1 takje dragon

zout

peper

sap van 1 citroen

bieslook en peterselie
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Frans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: La France

Bereiding

Smelt de boter in een mosselpan, fruit ui en venkel zachtjes. Doe de pastis erbij en de mosselen. Gaar de mosselen.

Haal de mosselen uit de pan, laat even afkoelen en verwijder de bovenste schelp.

Verdeel de mosselhelften over 6 kommetjes of een soepterrine.

Kook het vocht tot 2/3 in, bind met de dooiers en crème fraîche en breng zonder te koken op smaak met zout, peper en citroensap.

Schenk de saus over de mosselen, garneer met bieslook en peterselie.

Notities

Serveer met stokbrood