Home > Recepten

Poulet en papillote, parfum d'ailleurs

MARINADE:

3 lepels pastis

sap en rasp van 1 limoen

3 lepels olijfolie

3 lepels vloeibare honing

3 lepels (dragon)mosterd

1 lepel geraspte gemberwortel

2 teentjes knoflook

1 theelepel djinten

1 theelepel cayennepeper of 1/2 theelepel harissa

1/2 theelepel kaneel



VERDER:

1 bosje koriander

6 kippenbouten (of kipfilet, de gaartijd wordt dan veel korter!)

6 lepels grofgehakte pistachenoten

6 grote stukken vetvrij papier of alufolie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Frans
  • Bron: La France

Bereiding

Klop de marinade en marineer de kip minstens 1/2 uur.

Verwarm de oven voor op 220°.

Pluk de blaadjes van de koriander en verdeel over het papier of de folie. Leg de kip erop, verdeel de rest van de marinade erover en vouw stevig dicht.

Zet 25-30 minuten in de oven.

Doe de pakketjes op een bord, vouw iets open en bestrooi met de pistache

Notities

Serveer met rijst, polente of bulgur en venkelcompôte.