Home > Recepten

Tartelettes au caramel et à l'anis

6 eenpersoonsbakjes van zanddeeg

300 g poedersuiker

60 g koude roomboter in blokjes

1 dl pastis

100 g pure chocolade (65%)

50 g gemengde ongezouten noten

50 g geroosterde pijnboompitjes

50 g witte rozijnen
  • Omschrijving recept: Gebak; Frans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: La France

Bereiding

Hak noten en rozijnen fijn.

Smelt de suiker heel voorzichtig in een steelpan met dikke boter op heel laag vuur. Als het begint te caramelliseren, goed roeren met een houten spatel. Als er schuimbelletjes op komen, van het vuur halen en de boter erdoor kloppen. Roer er dan een lepel water door en de rest van de ingredienten.

Giet in de bakjes en laat in de koelkast hard worden.

Notities

Lekker met bijvoorbeeld een bolletje walnoten-ijs!