Home > Recepten

Ikan atjar

4 vissen zoals makreel

1 ui

knoflook

2 a 3 kemiri

1 stengel sereh

1 rode spaanse peper

1 groene spaanse peper

2 daun djeruk purut

laos

gemberwortel

kuncit

3 lepels azijn

1 lepel suiker

2 lepels zilveruitjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch

Bereiding

Zet 4 vissen, makreel bijvoorbeeld, in een oven van 175°.

Maal 1 ui, knoflook en 2-3 kemirienoten.

Snij een stengel sereh open en leg er een knoop in.

Bak het uimengsel met de sereh, een rode en een groene Spaanse peper, 2 blaadjes jeruk purut, laos, gemberwortel en kuncit.

Voeg 3 lepels azijn en 1 lepel suiker toe en laat even pruttelen.

Doe er 2 lepels zilveruitjes bij en breng op smaak met zout.

Haal blad en sereh eruit en giet over de vis.