Kabeljauw in kaassaus |
|
1 scholgraat of tonggraat enkele takjes peterselie enkele stukjes wortel enkele plakjes prei zout 1 plakje citroen 4 moten kabeljauw 50 g boter 35 g bloem 100 g geraspte kaas 1 theelepel mosterd peper nootmuskaat eventueel citroensap 6 lepels slagroom eventueel tomatenpuree of paprikapoeder eventueel |
|
BereidingZet de geknakte graat op met ¾ l water, peterselie, wortel, prei, zout en citroenplakje. Laat ½ uur zachtjes trekken.Zeef de bouillon en pocheer de kabeljauw een kwartier erin. Neem dan uit de pan. Smelt de boter en roer de bloem erdoor, giet er heel geleidelijk 4 dl bouillon door (of 3 dl en de slagroom) en blijf steeds roeren, op laag vuur, tot een gebonden saus is ontstaan. Meng de kaas erdoor, de mosterd, peper en eventueel nootmuskaat en enkele druppels citroensap. De saus kan eventueel worden gekleurd met tomatenpuree of paprikapoeder. |
Home > Recepten