Home > Recepten

Kabeljauw in kaassaus

1 scholgraat of tonggraat

enkele takjes peterselie

enkele stukjes wortel

enkele plakjes prei

zout

1 plakje citroen

4 moten kabeljauw

50 g boter

35 g bloem

100 g geraspte kaas

1 theelepel mosterd

peper

nootmuskaat eventueel

citroensap

6 lepels slagroom eventueel

tomatenpuree of paprikapoeder eventueel
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Zet de geknakte graat op met ¾ l water, peterselie, wortel, prei, zout en citroenplakje. Laat ½ uur zachtjes trekken.

Zeef de bouillon en pocheer de kabeljauw een kwartier erin. Neem dan uit de pan.

Smelt de boter en roer de bloem erdoor, giet er heel geleidelijk 4 dl bouillon door (of 3 dl en de slagroom) en blijf steeds roeren, op laag vuur, tot een gebonden saus is ontstaan.

Meng de kaas erdoor, de mosterd, peper en eventueel nootmuskaat en enkele druppels citroensap.

De saus kan eventueel worden gekleurd met tomatenpuree of paprikapoeder.