Home > Recepten

Kabeljauw met spek en mosterdsaus

600 g kabeljauwstaart aan 1 stuk

100 g ontbijtspek niet te mager in plakjes

75 g boter

125 ml koffieroom

1.5 dl melk

1 lepel mosterd

1 lepeltje bloem

zout

citroensap

peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Wikkel de plakjes spek om de staart zodat die geheel bedekt is. Bak de staart zachtjes gaar in hete boter (ovenvaste schaal in de oven, of gewoon in de braadpan). Reken hiervoor 25-30 minuten.

Roer koffieroom, melk en mosterd goed door elkaar.

Neem de staart uit de boter, roer op laag vuur de bloem door de boter en giet het roommengsel erbij, blijf roeren tot de saus bindt. Laat even pruttelen.

Breng de saus op smaak met zout en citroensap.

Strooi peterselie over de vis en geef de saus er apart bij.