Home > Recepten

Krabcurrie met knoedels

6 middelgrote krabben of 1 kg krab

limoensap

1 bosje bieslook

60 g gehakte selderij

1 takje tijm

3 tenen knoflook

2 lepels olie

1/2 theelepel djinten

3 lepels kerrie

2 blikjes kokosmelk

2 uien

2 tomaten

1/2 lepel bakboter

zout

1 kg bloem

1 theelepel zout voor de knoedels

6 lepels bakpoeder

4 lepels boter voor de knoedels

250 ml melk
  • Omschrijving recept: Schaaldiergerechten; Deegwaren
  • Bereidingstijd: Culinaria Cariben
  • Bron: Cariben (Tobago)

Bereiding

Verwijder de pantsers van de krabben en was ze goed. Reinig het deel tussen de poten grondig met een borsteltje. Laat de krabben weken in limoensap en water. Zet ze apart.

Snij bieslook, selderij, tijm en knoflook in fijne stukjes.

Verwarm de olie. Doe de kerrie en fijngesneden specerijen erbij en roerbak enkele minuten.

Voeg kokosmelk toe en breng aan de kook, draai dan het vuur laag en voeg de bakboter toe en de krabben. Voeg zout naar smaak toe.

Laat 1/2 uur op laag vuur stoven.

Zeef meel, zout en bakpoeder in een grote kom voor de knoedels. Voeg de boter toe en verkruimel het mengsel met een vork. Voeg geleidelijk de melk toe en kneed een soepel deeg. Laat 1/2 uur rusten.

Kneed het knoedeldeeg 1 minuut door op een met bloem bestoven werkvlak, voeg eventueel meer bloem toe. Rol uit tot 1,2 cm dik. Snij in stukken van 7,5 cm. Kook 10-15 minuten en giet dan af. Met de krab serveren.