Home > Recepten

Makreel in Japanse stijl

1 kopje azijn

1 lepel suiker

1 theelepel citroenrasp

4 makreelfilets

zout

1 rettich

2 lente-uitjes

1 flinke wortel

1 stukje gemberwortel

partjes citroen

takjes kervel



De makreel moet supervers zijn.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Japans
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Roer een marinade van de azijn, suiker en citroenrasp. Wrijf de makreel in met zout en marineer de vis ¾ uur.

Snij rettich, uitjes en wortel in reepjes en de geschilde gemberwortel in flinterdunne plakjes.

Neem de vis uit de marinade en schik de stukken op bordjes. Leg de groente en gemberwortel er omheen en giet de marinade erover.

Laat nog 10 minuten koel staan en garneer met partjes citroen en kervel.

Notities

De azijnmarinade maakt de rauwe vis zeer fijn en 'gaar'.