Home > Recepten

Makreel in kappertjessaus

4 makrelen

8 ansjovisfilets

1 ui

1 snee witbrood zonder korst in melk geweekt

1 lepel gehakte peterselie

30 g boter

1 lepel tomatenpuree

25 g bloem

1 theelepel paprikapoeder

3 dl melk

1 a 2 lepels kappertjes

zout
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes
  • Bron: Wina Born

Bereiding

Neem het makreelvlees van de graat en hak fijn.

Hak de ansjovis fijn en snipper het ui.

Meng ansjovis, makreel, ui, brood en peterselie. Schep dit in een beboterde vuurvaste schaal.

Smelt de boter en roer de tomatenpuree, bloem en paprikapoeder erdoor. Giet geleidelijk de melk erbij en blijf roeren tot een gladde gebonden saus ontstaat. Meng de kappertjes erdoor en eventueel een snufje zout.

Giet over het vismengsel en zet 20 minuten in een oven van 175°.