Home > Recepten

Matelote d'Anguilles 2 (paling uit de Loire)

1 ui

2 sjalotjes

olie

knoflook

750 tot 1000 g ontvelde aal

1/2 l drogw witte Vouvray-wijn

3 lepels cognac

peterselie

tijm

laurierblad

zout

peper

16 tot 18 uitjes

250 g champignons

15 g boter

sap van 1/2 citroen

zout peper

30 g boter

15 g bloem

brood
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans (Loire)

Bereiding

Bak 1 ui en 2 sjalotjes zacht in olie, voeg knoflook en 750-1000 g ontvelde aal in stukken toe.

Giet er ½ l droge witte Vouvray-wijn en 3 lepels cognac bij, doe er peterselie, tijm, laurierblad, zout en peper bij en pocheer 15 minuten.

Leg de vis in een diepe schotel.

Kook 16-18 uitjes 12-15 minuten in gezouten water gaar.

Doe 250 g champignons in 15 g boter, sap van ½ citroen, zout, peper en 3-4 lepels water, laat in 5 minuten gaar stoven.

Kook het gezeefde kooknat in 5 minuten in.

Maak vlokken van 30 g boter/15 g bloem en maak de saus yoghurtachtig.

Roer uien en champignons met hun vocht erdoor en maak heet.

Schep over de vis en garneer met in olie en boter gebakken stukjes brood.