Home > Recepten

Mosselragoût

2 zakken gekookte mosselen

2 dl kookvocht

peterselie

1 sjalotje

30 g boter

30 g bloem

2 dl droge witte wijn

1 eierdooier

citroensap

cayennepeper
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Ragoût; Frans
  • Bereidingstijd: 30 minuten

Bereiding

Neem de gekookte mosselen uit de schelpen. Zeef het kookvocht en hak de peterselie fijn. Snipper het sjalotje.

Smelt de boter en fruit de sjalot totdat deze bleek glazig ziet. Roer de bloem er ineens door en schenk er al roerend scheutje voor scheutje de wijn en het kookvocht bij.

Doe de mosselen bij de saus en laat de ragout 5 minuten doorkoken. Roer de eierdooier uit met een paar druppels citroensap, een mespunt cayennepeper en peterselie en schenk er al roerend wat hete saus bij. Doe dit onder voortdurend roeren terug bij de mosselragout. Zorg dat deze niet meer kookt.

Notities

Lekker met rijst.

Dit gerecht is zeer geschikt als voorgerecht in bijvoorbeeld een pasteitje. De helft van de hoeveelheid is dan voldoende.