Home > Recepten

Pad Thai 2 (mie met garnalen)

175 g platte rijstmie

50 ml arachide-olie

2 tenen knoflook

1/2 theelepel gedroogde chilipepers

10 gepelde grote rauwe garnalen

2 losgeklopte eieren

2 a 3 lepels nam pla

klein stukje tamarindepasta

1 lepel gula djawa

1 lepel grofgehakte gedroogde garnalen

1/2 lepel Thaise mierikswortel of chi po

4 volle lepels grofgehakte geroosterde pinda's

4 lente-uitjes in dunne reepjes

50 g taugeh

2 lepels grofgehakte koriander



Thaise mierikswortel staat ook bekend als chi po en is ingemaakte radijs-achtige wortel.



Makkelijk aan de eigen smaak aan te passen; voeg meer of minder van bepaalde ingredienten toe, zoals pijlinktvis in dunne ringen, St.Jacobsschelpen in plakjes, of zelfs mosselen.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Thais
  • Bron: Rick Steins Vis-Odyssee

Bereiding

Neem een stuk tamarindepulp en leg in 50 ml warm water. Werk de pasta met de vingers door het water tot hij gebroken is en alle zaden los zijn. Zeef het mengsel door een fijne zeef en gooi het vezelige materiaal in de zeef weg.

Week de mie 1 uur in koud water, giet dan af en zet apart.

Verhit de olie in een wok tot hoge temperatuur. Roerbak knoflook, chilis en garnalen 2-3 minuten tot de garnalen net gaar zijn. Roerbak de geklopte eieren dan 2-3 minuten mee tot ze net gaan stollen.

Temper het vuur en voeg de mie, vissaus, 2-3 lepels tamarindewater en suiker toe en schep 2 minuten door tot de mie gaar is.

Voeg de gedroogde garnalen, mierikswortel, de helft van de pinda's, de helft van de lente-ui, de helft van de taugeh en alle koriander toe en schep een minuut om.

Serveer, bestrooid met de rest van de pinda's, lente-uitjes en taugeh.