Palingstoverij op Lierse wijze (Antwerpen) |
|
1 kg rivierpaling 2 preistengels 200 g spinazie 100 g peterselie 1 theelepel tomatenpuree 2 dl room 3 cl Elixir d'Anvers 3 gehakte sjalotten 2.5 dl visfumet 4 aardappels 1/2 bloemkool 100 g kervel 25 g bieslook 2 tomaten sla 3 dl witte wijn 1 citroen peper zout nootmuskaat laurier |
|
BereidingKook de aardappelen in de schil.Blancheer de spinazie en hak fijn. Meng spinazie met peterselie, kervel, tomatenpuree en 1 dl room. Snij van de gekookte aardappelen een deksel, hol ze gedeeltelijk uit en vul met het groentemengsel. Opwarmen in de oven. Snij de paling in stukken van 4 cm, besprenkel met citroensap, kruid met peper, zout, nootmuskaat en de Elixir d'Anvers, marineer een uurtje. Rol de paling in geblancheerd slablad, schik in een braadpan op een laagje gehakte sjalot, wat peterselie, bieslook, kervel en een laurierblaadje. Overgiet met de wijn en fumet, dek af met boterpapier en sudder 15 minuten. Haal de paling er dan uit. Doe room bij het suddervocht en bindt eventueel met een bloem/botermengseltje in vlokjes. Snij de ontvelde tomaten in blokjes en doe erbij. Serveer de paling met de opgewarmde gevulde aardappelen op een bord met over de paling de saus, serveer met bloemkool en bestrooi met bieslook. |
Home > Recepten