Home > Recepten

Palingstoverij op Lierse wijze (Antwerpen)

1 kg rivierpaling

2 preistengels

200 g spinazie

100 g peterselie

1 theelepel tomatenpuree

2 dl room

3 cl Elixir d'Anvers

3 gehakte sjalotten

2.5 dl visfumet

4 aardappels

1/2 bloemkool

100 g kervel

25 g bieslook

2 tomaten

sla

3 dl witte wijn

1 citroen

peper

zout

nootmuskaat

laurier
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Belgisch (Lier)

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil.

Blancheer de spinazie en hak fijn. Meng spinazie met peterselie, kervel, tomatenpuree en 1 dl room.

Snij van de gekookte aardappelen een deksel, hol ze gedeeltelijk uit en vul met het groentemengsel. Opwarmen in de oven.

Snij de paling in stukken van 4 cm, besprenkel met citroensap, kruid met peper, zout, nootmuskaat en de Elixir d'Anvers, marineer een uurtje.

Rol de paling in geblancheerd slablad, schik in een braadpan op een laagje gehakte sjalot, wat peterselie, bieslook, kervel en een laurierblaadje. Overgiet met de wijn en fumet, dek af met boterpapier en sudder 15 minuten. Haal de paling er dan uit.

Doe room bij het suddervocht en bindt eventueel met een bloem/botermengseltje in vlokjes.

Snij de ontvelde tomaten in blokjes en doe erbij.

Serveer de paling met de opgewarmde gevulde aardappelen op een bord met over de paling de saus, serveer met bloemkool en bestrooi met bieslook.