Krabaardappels, Piggy's |
|
2 grote aardappels zout peper klontje boter melk 30 g bloem 30 g boter 3 dl visbouillon 1 grote krab zonder poten 2 theelepels zure room sap van 1/2 citroen 1 bosje gehakte peterselie of dille |
|
BereidingMaak een roux van 30 g boter, bloem en visbouillon.Haal uit de krab apart het lichte en het donkere vlees (moet resp. 5 en 2 lepels vol zijn). Verwarm de oven voor op 230°. Borstel de aardappels schoon, prik ze aan een vork, maak ze nat, beboter ze en strooi er zout over, zet 1 uur in de oven. Laat de oven daarna aan! Snij de aardappels doormidden. Schep ze uit tot er nog een laag van ½ cm inzit. Om de schil nog knapperiger te maken kan die eventueel in een mengsel van olijfolie en maïsolie gefrituurd worden. Pureer het aardappelkruim met zout, peper, klontje boter en melk, doe de visroux en zure room erbij, dan het donkere krabvlees, dille of peterselie, en citroensap. Schep voorzichtig het witte vlees erdoor. Vul de schillen ermee en bak nog 5 minuten in de oven tot ze warm zijn en van boven goudbruin. Met peterselie of dille bestrooien. NotitiesPiggy was een kok in Dar-es-Salaam, afkomstig van de Mwanumwezi-stam.Zijn originele recept heet Kaa Indana Kiazi en wordt gemaakt door 1 aardappel per persoon in de oven te poffen. De krabben worden gekookt, dan wordt het witte vlees eruit gehaald. Met wat witte Béchamelsaus wordt de krab gemengd. De aardappels worden gehalveerd en deels uitgehold. Het krabmengsel gaat in de aardappel en dat wordt nog een tijdje in de oven gezet tot de schil van de aardappel helemaal knapperig is. Roald Dahl heeft een Engelse versie bedacht. |
Home > Recepten