Pla prio wan (Thaise gefrituurde vis) |
|
1 kabeljauw of schelvis bloem frituurolie 2 tenen knoflook 1.5 lepel gula djawa 2 a 3 lepels nuoc mam of nam pla 2 lepels azijn 4 lepels water 1.5 lepel gemberwortel 3 sjalotten of voorjaarsuitjes met groen 3 rode spaanse pepers 2 theelepels maïzena |
|
BereidingMaak enkele inkepingen in een kabeljauw of schelvis en wentel door bloem. Frituur de vis goudbruin en houd warm.Fruit 2 tenen knoflook, voeg 1½ lepel gula djawa, 2-3 lepels nuoc mam of nam pla, 2 lepels azijn, 4 lepels water, 1½ lepel gemberwortel, 3 sjalotten of voorjaarsuitjes met groen en 3 rode Spaanse peper toe. Maak 2 theel. maïzena aan met wat water en bind de saus. Giet over de vis. |
Home > Recepten