Home > Recepten

Pla prio wan (Thaise gefrituurde vis)

1 kabeljauw of schelvis

bloem

frituurolie

2 tenen knoflook

1.5 lepel gula djawa

2 a 3 lepels nuoc mam of nam pla

2 lepels azijn

4 lepels water

1.5 lepel gemberwortel

3 sjalotten of voorjaarsuitjes met groen

3 rode spaanse pepers

2 theelepels maïzena
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Thais

Bereiding

Maak enkele inkepingen in een kabeljauw of schelvis en wentel door bloem. Frituur de vis goudbruin en houd warm.

Fruit 2 tenen knoflook, voeg 1½ lepel gula djawa, 2-3 lepels nuoc mam of nam pla, 2 lepels azijn, 4 lepels water, 1½ lepel gemberwortel, 3 sjalotten of voorjaarsuitjes met groen en 3 rode Spaanse peper toe.

Maak 2 theel. maïzena aan met wat water en bind de saus. Giet over de vis.