Home > Recepten

Portuguese Mussel Stew (Portugese mosselstoofpot)

3 lepels olijfolie

1 ons chorizo of linguica

1 gesneden ui

2 teentjes knoflook

1/2 groene paprika in reepjes

2 tomaten in stukjes

250 ml witte wijn of water

2 kg mosselen

80 g gehakte verse koriander
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Amerikaans; Portugees
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Verhit de olie op half vuur en bak de chorizo of linguiça lichtbruin. Voeg ui en knoflook toe en laat 5 minuten al roerend zacht fruiten. Fruit dan de paprika enkele minuten mee, voeg de tomaat toe en laat die wat smelten.

Doe wijn en mosselen erbij en laat op hoog vuur onder de deksel tot de mosselen open zijn.

Roer de koriander erdoor.

Serveer de mosselen in grote kommen met wat van de groente en bouillon.

Notities

Lekker met witte wijn en brood