Home > Recepten

Rouget barbet met ansjovisboter

1 blikje ansjovisfilets van 48 g

1 takje rozemarijn

1 citroen

100 g boter

peper

480 g rouget barbetfilet

1 lepel olie
  • Omschrijving recept: Visgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Laat de ansjovis uitlekken.

Haal de rozemarijnnaaldjes van de takjes en hak fijn.

Halveer de citroen, pers een helft uit en die het sap met de rozemarijn, vis en boter in de keukenmachine. Breng op smaak met peper.

Wikkel als een rolletje in plasticfolie en tot gebruik in de koelkast (als er weinig tijd is, in de vriezer).

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Verwarm 4 borden voor.

Snij de vis in 16 gelijke stukken. Bestrijk met olie en laat 10 cm onder de grill in 4-6 minuten gaar worden, halverwege keren.

Snij de andere citroenhelft in 4 dunne partjes, snij de boter in plakken.

Leg de vis op de borden, garneer met boter en citroen.

Notities

Lekker met gepofte aardappel, stokbrood, frisse salade.