Samakah narrah (vis met sesamsaus) |
|
1 kg kleine harder of makreel olie 3 preitjes 3 uien 3 tenen knoflook 1 rode paprika 1 groene paprika 100 g walnoten 2 lepels peterselie 100 g witte druiven zout peper paprikapoeder 2 teentjes knoflook voor de saus 100 g tahin voor de saus 1 dl bouillon voor de saus 4 lepels citroensap voor de saus zout voor de saus |
|
BereidingWrijf de vis in met zout.Doe wat olie in een ovenschaal, leg de vis erin en giet er meer olie over. Snipper prei en uien, snij de paprika's in reepjes. Fruit prei, ui en knoflook in wat olie, voeg na enkele minuten paprika en fijngehakte walnoten toe. Voeg na 5 minuten peterselie en de ontpitte gehalveerde druiven toe. Op smaak brengen met peper, zout en paprikapoeder. Vul hiermee de buik van de vis en steek ze dicht met prikkers. Zet 45 minuten in de oven (200°). Maak de saus door de ingredienten te mengen. |
Home > Recepten