Home > Recepten

Scholrolletjes met ham en spinazie

24 blaadjes spinazie of veldsla

300 g scholfilet uit de diepvries

6 plakjes ham

2 lepels mosterd

1 dl sinaasappelsap

1 bekertje creme fraiche

2 lepels allesbinder
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Magnetron
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Ontdooi de vis.

Was spinazie of veldsla en laat goed uitlekken.

Halveer de plakjes ham in de lengte.

Halveer de scholfilets in de lengte en met het vel naar boven op een plank uitspreiden. Dun besmeren met mosterd. Ham en blaadjes spinazie erop leggen.

Scholfilets oprollen en naast elkaar met het uiteinde tegen de rand in een wijde glazen schaal van 2 liter leggen.

Afdekken met deksel of magnetronfolie.

Laat in 8-9 minuten op 500-600 watt garen.

Schenk het vocht in een maatbeker.

Bedek de filets opnieuw en laar nog enkele minuten nagaren uit de magnetron.

Roer de crème fraîche en de allesbinder door het vocht. Verwarm 1 minuut op 600-700 watt tot een gebonden saus ontstaat, halverwege roeren.

Serveer de saus apart, verder serveren met aardappelpuree en spinazie.