Shung shu yu (Chinese vis) |
|
1 kg zeebaars of snoek of karper bloem frituurolie 1 lepel maïzena 3 lepels wijnazijn 3 lepels kipbouillon 2 lepels suiker 1 lepel tomatenpuree 1 lepel ketjap 1 ui 4 chinese paddestoelen 2 tomaten 50 g bamboespruiten |
|
BereidingSnij 1 kg zeebaars, snoek of karper doormidden, haal de hoofdgraat eruit en snij ondiepe kruisjes aan de kant van het vlees. Bestuif met bloem. Frituur 5 minuten.Los 1 lepel maïzena op in 2 lepels water en meng met 3 lepels wijnazijn, 3 lepels kipbouillon, 2 lepels suiker, 1 lepel tomatenpuree en 1 lepel ketjap. Fruit 1 ui, 4 chinese paddestoelen, 2 tomaten en 50 g bamboespruiten, doe het maïzenamengsel erbij en laat binden. Frituur de vis nu 2 minuten zodat hij krult en serveer met de saus. |
Home > Recepten