Home > Recepten

Shung shu yu (Chinese vis)

1 kg zeebaars of snoek of karper

bloem

frituurolie

1 lepel maïzena

3 lepels wijnazijn

3 lepels kipbouillon

2 lepels suiker

1 lepel tomatenpuree

1 lepel ketjap

1 ui

4 chinese paddestoelen

2 tomaten

50 g bamboespruiten
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Chinees

Bereiding

Snij 1 kg zeebaars, snoek of karper doormidden, haal de hoofdgraat eruit en snij ondiepe kruisjes aan de kant van het vlees. Bestuif met bloem. Frituur 5 minuten.

Los 1 lepel maïzena op in 2 lepels water en meng met 3 lepels wijnazijn, 3 lepels kipbouillon, 2 lepels suiker, 1 lepel tomatenpuree en 1 lepel ketjap.

Fruit 1 ui, 4 chinese paddestoelen, 2 tomaten en 50 g bamboespruiten, doe het maïzenamengsel erbij en laat binden.

Frituur de vis nu 2 minuten zodat hij krult en serveer met de saus.