Haringhommetjes-soufflé, Spiv's zachte |
|
boter om in te vetten parmezaanse kaas voor de vorm 450 g haringhom 50 g boter 1 theelepel zout zwarte peper 4 dooiers 6 eiwitten 30 g geraspte gruyère 30 g geraspte parmezaanse kaas |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 230°.Beboter een soufflévorm van 18 cm doorsnee en strooi langs de zijkanten wat parmezaan, dit bevordert het rijzen. Zet de vorm voorlopig omgekeerd in het vriesvak. Haal van de hom de donkere draadjes af, bak ze zachtjes in de boter. Pureer voorzichtig, het mag niet te vloeibaar worden. Doe peper, zout en Gruyère erbij. Klop de dooiers, klop de eiwitten stijf. Doe het hommengsel bij de dooiers, spatel voorzichtig met een metalen lepel het eiwit erbij. Zet PRECIES 17 minuten in de oven en doe gedurende die tijd niet open! Het is dan knapperig van boven en kleverig van binnen. NotitiesSpiv is een nichtje van Dahl's vrouw.Drink er geen wijn bij, hom bederft de smaak ervan. |
Home > Recepten