Home > Recepten

Kabeljauw met champignonragoût, Surinaams

500 g kabeljauwfilet

1 laurierblad

3 kruidnagels

zout

peper

2 schijfjes citroen

40 g boter

40 g bloem

1/2 l bouillon

1 blik champignons

peper

worcestershiresaus

gehakte peterselie

aardappels
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Ragoût; Surinaams
  • Bron: Nel Tjon Tam Sin

Bereiding

Doe de kabeljauw, laurier en kruidnagelin een bodempje water en kook in 10-15 minuten gaar.

Ragoût: smelt de boter, maat met de bloem een roux. Roer de bouillon in scheutjes erbij, dan de champignons in stukjes. Afmaken met peper, Worcester en peterselie. Laat 5 minuten op laag vuur doorkoken.

Leg de vis op een schaal en giet de ragoût erover.

Serveren met aardappelen en partjes citroen.