Home > Recepten

Talai Thai (Thaise visbarbecue)

1 kg niet te magere vis

1 dl limoensap

zout

peper

6 lepels limoensap voor de dressing

4 lepels zonnebloemolie

2 lepels lichte sojasaus

1 theelepel chilisaus

4 grote tenen knoflook

3 sjalotjes

4 korianderwortels

10 blaadjes Thaise basilicum



Gebruik stevige, wat vette vis zoals pomfret, roodbaars, makreel of paling, maar ook inktvis, krab, grote garnalen en langoestines kunnen gebruikt worden.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Barbecue; Thais
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Maak de vis schoon, eventueel ontschubben. Spoel even af onder koud water en dep droog. Bedruppel met limoensap en wrijf van binnen en buiten in met zout en peper. Laat 15 minuten liggen.

Meng de limoensap voor de dressing met de olie, sojasaus en chilisaus in een kom.

Snipper sjalot en knoflook en doe bij de dressing.

Snipper korianderwortel en doe met het basilicumblad in de dressing.

Rooster de vis en gebruik de dressing als dipsaus.

Notities

Lekker met Thaise hapjes