Vis in gembersaus, zoetzuur, Thais |
|
25 g gemberwortel of djahé 2 lepels suiker 1 lepel azijn 1 lepel lichte chinese sojasaus 1/2 dl water 350 g vis zout 1 lepel bloem olie maïzena |
|
BereidingDjahé overeenkomstig aan 25 g verse gember in pannetje doen met 2 eetl suiker, 1 eetl azijn, 1 eetl lichte chinese sojasaus en ½ dl water onder roeren aan de kook brengen. Warmtebron temperen en roeren tot suiker is opgelost. Daarna 10 minuten pruttelen.350 g vis afspoelen, drogen en in 4 gelijke stukken verdelen. Beetje zout door 1 eetl bloem en vis er in wentelen. Olie in koekenpan verhitten en vis in 5-7 minuten bakken. Uitlekken op keukenpapier. Vis op voorverwarmde schaal doen. Maïzena met wat water aanmaken. Door saus roeren tot het licht gebonden is. Saus even laten doorkoken en over de vis schenken. |
Home > Recepten