Home > Recepten

Thiebou diene (Senegalese rijst/visschotel)

2 kg vis

limoensap

25 g peterselie

1 theelepel peper

1 theelepel cayennepeper

4 lente-uitjes

1/2 teen knoflook

zout

1 aubergine

250 g bloemkool

250 g kool

2 rapen

1 ui

olie

4 lepels tomatenpuree

1 kg tomaat

500 g rijst
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Rijstgerechten; Senegalees

Bereiding

Snij 2 kg vis in moten en wrijf in met limoen- of citroensap.

Maal en meng 25 g peterselie, 1 theel. zwarte peper, 1 theel. cayennepeper, 4 lente-uitjes en ½ teentje knoflook. Meng met wat zout met de vis en laat enkele minuten trekken.

Maak een aubergine, 250 g bloemkool, 250 g kool en 2 rapen schoon, snij in plakken.

Fruit een ui in ringen in olie, doe er 4 lepels tomatenpuree en 1 kg tomaat in plakken bij, doe de vis en de groenten erbij en ½ l water. Sudder 30 minuten. Haal groente en vis eruit, doe op een schaal.

Roer 500 g gewassen rijst erdoor en eventueel wat extra water, kook op zacht vuur de rijst zacht.

Dien de rijst op en garneer met de vis en groenten.