Thiebou diene (Senegalese rijst/visschotel) |
|
2 kg vis limoensap 25 g peterselie 1 theelepel peper 1 theelepel cayennepeper 4 lente-uitjes 1/2 teen knoflook zout 1 aubergine 250 g bloemkool 250 g kool 2 rapen 1 ui olie 4 lepels tomatenpuree 1 kg tomaat 500 g rijst |
|
BereidingSnij 2 kg vis in moten en wrijf in met limoen- of citroensap.Maal en meng 25 g peterselie, 1 theel. zwarte peper, 1 theel. cayennepeper, 4 lente-uitjes en ½ teentje knoflook. Meng met wat zout met de vis en laat enkele minuten trekken. Maak een aubergine, 250 g bloemkool, 250 g kool en 2 rapen schoon, snij in plakken. Fruit een ui in ringen in olie, doe er 4 lepels tomatenpuree en 1 kg tomaat in plakken bij, doe de vis en de groenten erbij en ½ l water. Sudder 30 minuten. Haal groente en vis eruit, doe op een schaal. Roer 500 g gewassen rijst erdoor en eventueel wat extra water, kook op zacht vuur de rijst zacht. Dien de rijst op en garneer met de vis en groenten. |
Home > Recepten