Home > Recepten

Tongfilets op Normandische wijze

8 enkele tongfilets

zout

peper

6 eetlepels bloem

8 eetlepels boter

1 dl droge witte wijn

2 dl visbouillon

citroensap

100 g gepelde garnalen

2 eetlepels fijngesneden peterselie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Frans (Normandië)
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Wrijf de tongfilets in met zout en peper en wentel ze door 2 eetlepels bloem. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de filets in ca. 8 minuten zachtjes gaar.

Smelt de overige boter in een pan. Roer er 4 eetlepels bloem door. Voeg al roerend de wijn en de visbouillon toe. Blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met een scheutje citroensap. Warm de garnalen even in de saus mee.

Leg de tongfilets op een voorverwarmde schaal. Schenk een deel van de saus erover. Bestrooi met de peterselie. Geef de rest van de saus apart erbij.

Notities

Lekker met aardappelpuree en peultjes