Vis in krokant ansjovis-bierjasje met kruidensaus |
|
400 g kabeljauwfilet 200 g Noorse garnalen 2 eieren 1 sjalotje 10 g verse bieslook 5 g verse dille 250 ml zure room 1 lepel mayonaise 1 theelepel Zaanse mosterd 1/2 theelepel citroensap zout peper 20 g boter 125 g bloem 150 ml bier 1/2 theelepel suiker 55 g ansjovisfilets uit blik frituurolie |
|
BereidingKook 1 ei ca. 8 minuten, laat schrikken, pel en hak heel fijn.Knip bieslook en dille boven een kom, roer sjalot, gehakt ei, zure room, mayonaise en mosterd erdoor. Breng op smaak met citroensap, zout en peper. Smelt de boter in een pannetje. Splits het andere ei. Roer de dooier met 100 g bloem en bier tot een glad beslag. Roer de gesmolten boter, een snufje zout en suiker erdoor. Laat ca. 20 minuten staan. Prak de ansjovis fijn. Verhit het frituurvet tot 175° of tot er witte damp afslaat. Bekleed een vergiet met keukenpapier en verwarm 5 grote borden voor. Snij de kabeljauw in stukken (indien diepvrieskabeljauw wordt gebruikt van 400 g, in 4 stukken). Bestrooi met peper en zout. Klop het eiwit bijna stijf en spatel door het beslag. Strooi de rest van de bloem op een bord. Wentel de vis door de bloem en haal dan door het beslag, frituur de vis (niet alles tegelijk) 4 minuten en laat uitlekken op keukenpapier/vergiet. Leg op een warm bord. Haal de garnalen door de bloem, schud overtollig bloem eraf in een zeef, haal ze één voor één door het beslag en frituur ca. 2 minuten. Verdeel vis en garnalen over de borden, schep de saus erbij. NotitiesGeplaatst in Allerhande. Munk was Ladychef of the year 1994. In die periode was ze kok voor l'Orage in Delft.Lekker met krieltjes en worteltjes. |
Home > Recepten