Home > Recepten

Vis met mango-gemberdressing

1 stokbrood

4 vissen a 275 g

1 lepel olie

1 mango

1 lepel geraspte gemberwortel

1 verse rode chilipeper zonder zaad en fijngehakt

2 lepels limoensap

2 lepels versgehakte koriander

175 g verse spinazie

175 g gehalveerde kerstomaatjes



Hiervoor kan men mullen, red snappers, zalm, zeeduivel, tonijn, zeebaars of heilbot gebruiken.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Dressing

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°.

Snij het stokbrood in stukken van 20 cm, snij die doormidden in de lengte en dan in dikke repen. Doe het brood 15 minuten in de oven.

verwarm de grill voor.

Kerf de vis aan beide kanten in en bestrijk met olie. Grill ze ca.6 minuten en keer één maal.

Snij 1/2 mango in plakken en pureer de andere helft met gember, chilipeper, limoensap en koriander tot een gladde saus.

Doe er eventueel 2-3 lepels water bij voor een schenkbare saus.

Schik de rauwe spinazie over 4 borden, leg de vis erop, schep de dressing erover en garneer met de plakken mango, kerstomaten en het brood.