Home > Recepten

Visreepjes met puree van witte bonen

500 g scholfilet

2 lepels bloem

zout

peper

1 ei

2 sneetjes oud witbrood

2 lepels gehakte peterselie

boter

partjes citroen

800 g witte bonen uit blik

1 ui

1 a 2 teentjes knoflook

2 lepels olijfolie

2 a 3 lepels gehakte groene kruiden

2 lepels koksroom of creme fraiche

2 lepels geraspte parmezaan of oude goudse



Kan ook met aardappelpuree die op dezelfde manier op smaak wordt gebracht.
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Groentegerechten
  • Bron: Boodschappel

Bereiding

Snij de vis schuin in 2-3 brede repen.

Schep de bloem met zout en peper door elkaar in een diep bord.

Klop het ei los met enkele druppels water in een ander bord.

Draai het brood met de peterselie kort in de keukenmachine.

Haal de visreepjes eerst door het bloem, dan door het ei en dan door het kruim, druk goed aan.

Doe de boontjes met vocht in een pan en laat kort koken.

Fruit ui en knoflook in de olie tot het ui glazig is. Fruit de kruiden kort mee.

Pureer de bonen met het uimengsel, room en kaas in de keukenmachine tot een grove puree en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de boter voor de vis in de koekenpan en bak de visreepjes op middelhoog vuur goudbruin.

Serveer met de bonenpuree en eventueel salade, geef er partjes citroen bij.



De visreepjes kunnen ook gefrituurd worden.

Notities

Lekker met salade