Home > Recepten

Witlofstruikjes met een verrassing

8 struiken witlof

300 g aardappelpuree

8 tongfilets

5 dl visbouillon

1 dl witte wijn

1 eetlepel tomatenpuree

1 dl crème fraîche

zout

peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Visgerechten
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Haal de buitenste bladeren van de witlofstruikjes en leg ze in volgorde (elkaar iets overlappend) op het werkvlak.

Schep de aardappelpuree in een spuitzak met gladde mond en spuit een laagje op het eerste witlofblaadje. Leg de tongfilets hierop en bestrooi vervolgens met zout en peper.

Spuit hierop weer een laagje puree en vouw de witlofblaadjes rondom zodat er weer een struikje ontstaat.

Bind elk struikje behoedzaam dicht met keukentouw. Giet de bouillon en de witte wijn in een braadsleetje en leg de struikjes erin.

Bedek het braadsleetje met aluminiumfolie en zet het circa 20 minuten in een oven van 180 °C.

Giet vervolgens wat van het kookvocht over in een steelpannetje en roer de tomatenpuree en de crème fraîche erdoor. Laat dit iets inkoken en breng eventueel op smaak met zout en peper.

Giet wat saus op een voorverwarmd bord en schik 2 struikjes in het midden.

Serveer direct.