Home > Recepten

Zalmmoot met koude basilicumsaus

1 ei

1 sinaasappel

0,5 bosje basilicum

1 theelepel mosterd

1 dl olijfolie extra vierge

zout

versgemalen zwarte peper

4 moten verse zalm

1 eetlepel olie

1 eetlepel roze peperbesjes
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Sausjes; Italiaans
  • Bereidingstijd: 25 minuten
  • Bron: Carola Thomas

Bereiding

Kook het ei in ca. 10 minuten hard. Pel het ei, halveer het en wip de dooier eruit. Pers de sinaasappel uit.

Pureer de basilicumblaadjes met het sinaasappelsap in de blender. Voeg de dooier, de mosterd en de olijfolie toe en meng tot een gladde saus ontstaat; breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Bestrijk de moten zalm dun met olie en leg ze op het grillrooster. Schuif het rooster ca. 10 cm onder de grill en rooster de moten in 6-8 minuten lichtbruin en gaar.

Leg de moten zalm op vier voorverwarmde borden. Schenk de koude basilicumsaus erbij. Bestrooi het geheel met de peperbesjes.

Notities

Lekker met gebakken aardappelen en broccoli