Home > Recepten

Zao liu yu pian (Chinese vis)

1/2 lepel lichte chinese sojasaus

1 lepel rijstwijn

2 theelepels maïzena

1/2 theelepel zout

800 g visfilet

25 g wolkenoortjes

knoflook

olie

gemberwortel

2.5 lepel lichte chinese sojasaus

2 lepels rijstwijn

1 lepel donkere chinese sojasaus

1/2 visbouillonblokje

1 komkommer

2 theelepels maïzena
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Chinees

Bereiding

Meng ½ lepel lichte sojasaus, 1 lepel rijstwijn, 2 theel. maïzena en ½ theel. zout en besmeer hiermee 800 g visfilet. Laat enkele uren intrekken.

Week 25 g wolkenoortjes ½ uur in heet water.

Bak knoflook in olie en doe de vis erbij, bak in 2 minuten goudbruin. Haal de vis eruit, doe nog wat olie in de pan en roer er gemberwortel, 2 ½ lepel lichte sojasaus, 2 lepels rijstwijn, 1 lepel donkere sojasaus en 2 dl water door, brokkel er ½ visbouillonblokje door.

Doe de wolkenoortjes en 1 ontpitte komkommer in stukjes erbij, pruttel 5 minuten.

Bind met 2 theel. maïzena (in water aangelengd). Schep de vis erdoor en verwarm nog even.