Zao liu yu pian (Chinese vis) |
|
1/2 lepel lichte chinese sojasaus 1 lepel rijstwijn 2 theelepels maïzena 1/2 theelepel zout 800 g visfilet 25 g wolkenoortjes knoflook olie gemberwortel 2.5 lepel lichte chinese sojasaus 2 lepels rijstwijn 1 lepel donkere chinese sojasaus 1/2 visbouillonblokje 1 komkommer 2 theelepels maïzena |
|
BereidingMeng ½ lepel lichte sojasaus, 1 lepel rijstwijn, 2 theel. maïzena en ½ theel. zout en besmeer hiermee 800 g visfilet. Laat enkele uren intrekken.Week 25 g wolkenoortjes ½ uur in heet water. Bak knoflook in olie en doe de vis erbij, bak in 2 minuten goudbruin. Haal de vis eruit, doe nog wat olie in de pan en roer er gemberwortel, 2 ½ lepel lichte sojasaus, 2 lepels rijstwijn, 1 lepel donkere sojasaus en 2 dl water door, brokkel er ½ visbouillonblokje door. Doe de wolkenoortjes en 1 ontpitte komkommer in stukjes erbij, pruttel 5 minuten. Bind met 2 theel. maïzena (in water aangelengd). Schep de vis erdoor en verwarm nog even. |
Home > Recepten