Home > Recepten

Barbecued Beef Brisket (gebarbecued borststuk)

1 runderborst braadstuk van 4 tot 6 kg

125 g paprikapoeder voor de kruiden

60 g chilipoeder met kruiden voor kruiden

3 lepels peper voor de kruiden

3 tenen knoflook voor de kruiden

3 lepels geraspt ui voor de kruiden

3 lepels suiker voor de kruiden

3.5 dl licht bier voor de saus

125 ml witte azijn voor de saus

80 ml maïsolie voor de saus

1 lepel chilipoeder met kruiden voor de saus

1 theelepel tabasco voor de saus

2 theelepels mosterdpoeder voor de saus

2 theelepels zout voor de saus

125 ml bourbon voor de saus

60 g gesneden ui voor de saus

3 tenen knoflook voor de saus



Het vlees moet goed geaderd zijn en een vetlaag hebben van minstens 1/2 cm.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Barbecue; Amerikaans (Texas)
  • Bereidingstijd: 8 uur
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Meng de ingredienten voor de kruiden, wrijf het vlees er mee in, wikkel in plasticfolie en zet een nacht koel weg.

Verwarm de oven voor op 110 graden.

Wikkel het vlees losjes in alufolie en leg in de oven.

Meng de ingredienten voor de saus, breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken. Laat afkoelen.

Besmeer het vlees elk 1/2 uur met de saus en keer het vlees elk uur.

Reken 1-1.25 uur bereidingstijd per pond vlees.