Beef enchiladas (Runder-enchilada's) |
|
1 lepel maïsolie 125 g fijngesneden ui 1 teen knoflook 1 pond rundergehakt 2 groene pepers 1/2 theelepel oregano 1/2 theelepel djinten 1 lepel gekruid chilipoeder 2 theelepels tomatenpuree 125 ml runderbouillon zout 8 verse maïstortilla's maïsolie enchiladasaus geraspte belegen kaas |
|
BereidingRooster de groene pepers, ontvel ze, ontpit en snij in stukjes.Verhit de olie en fruit het ui. Voeg knoflook toe en roer kort. Voeg vlees toe en bak zachtjes rondom bruin. Voeg peper, oregano, djinten, chilipoeder, tomatenpuree en bouillon toe, laat even pruttelen. Proef en voeg eventueel wat zout toe. Warm houden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit de olie in een kleine koekenpan. Doop elke tortilla eerst in de olie om zacht te maken, dan in de enchiladasaus. Leg de tortilla op een plat oppervlak. Schep 2 lepels gehaktmengsel erop en rol op als een sigaar. Leg de tortilla met de naad omlaag op een hittebestendig bord, doe de saus en kaas erover en zet in de oven tot de kaas is gesmolten. |
Home > Recepten