Home > Recepten

Boeuf bourguignon 3

75 g boter

100 g ontbijtspek in blokjes

750 g magere runderlappen in blokjes

2 kleingesneden uien

2 teentjes knoflook

1 wortel in plakken

1 bleekselderijstengel in stukjes

1 lepel bloem

2,5 dl bouillon

2,5 dl rode wijn

2 lepels tomatenpuree

1 laurierblad

150 g champignons in plakjes

zout

peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Frans
  • Bron: Bjorn Hermans

Bereiding

Verhit de boter in een pan en bak hierin de blokjes spek uit. Voeg de blokjes vlees toe en bak deze rondom mooi bruin.

Voeg de uien, de knoflook, de wortel en de bleekselderie toe en bak deze ca. 2 minuten mee.

Roer de bloem door het vlees-groente-mengsel. Voeg dan de bouillon en de rode wijn toe en roer alles goed door elkaar. Voeg dan de tomatenpuree en het laurierblad toe. Draai de hittebron laag, leg de deksel op de pan en laat alles circa 2 uur zachtjes sudderen tot het vlees gaar is.

Voeg de plakjes champignon toe en laat deze circa 10 minuten meekoken.

Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper.

Notities

(bron recept: "Kookdagboek")



Serveer de boeuf Bourgignon met gekookte aardappelen of met vers stokbrood en een gemengde salade.