Home > Recepten

Bombay Curry

1 pak rijst of zilvervliesrijst

1 klein blik tomatensoep

1/2 komkommer

2 bananen

1 zakje klapper

1 zakje rozijnen

1 zakje kerrie

1 pond gehakt half om half

2 uien

4 teentjes knoflook

sambal

olie
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Vleesgerechten; Indiaas
  • Bron: Niek van der Donk

Bereiding

1.. uien snipperen, olie in de pan, uien een beetje bakken.

2.. gehakt erbij, goed rul maken.

3.. half zakje kerrie en twee a drie theelepels sambal erbij, goed mengen.

4.. als het gehakt goed bruin is: de tomatensoep erbij.

5.. de geperste teentjes knoflook en de rest van de kerrie erdoor.

6.. rijst koken, deze moet net niet gaar zijn.

7.. doe de afgegoten rijst door het gehaktsoepje.

8.. snijd de komkommer in plakjes en leg een laag komkommerplakjes op het rijst-gehaktmengsel.

9.. leg daar een laagje rozijnen op.

10.. snijd de bananen in schijfjes en leg deze in een laag bovenop de rest.

11.. strooi er een flinke laag kokos overheen.

En klaar!