Home > Recepten

Bun bo 1

125 g pinda's

4 lepels slaolie

400 a 500 g runderbiefstuk in zeer dunne repen

2 zeer fijngesnipperde uien

1/2 theelepel ansjovispasta uit de tube

1/2 theelepel versgeraspte gemberwortel

sojasaus of zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Deegwaren; Vietnamees
  • Bereidingstijd: 15 minuten
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

Verwarm 1-2 theelepels olie in een koekenpan en rooster de pinda's, al schuddend, goudgeel en bros. Laat even afkoelen en maak ze fijn.

Laat de rest van de olie dampend warm worden en doe vlees en ui erin. Roerbak 5 minuten.

Roer in 3 lepels water een papje van de ansjovispasta en de gember en schep door het vlees. Roerbak nog 1 a 1.5 minuut en maak op smaak met soja.

Schep de pindastukjes erdoor en serveer meteen.

Notities

Dit gerecht bestaat uit gekruid vlees, gare mihoen, salade van kropsla met komkommer en zomerui en nuoc cham (wat kan worden vervangen door ketchup).



(toevoeging Astrid Veltman:) Serveer bij dit gerecht een salade van kropsla, zomeruitjes en komkommer. Serveer bij dit gerecht ook mihoen en Nuoc Cham, dat als een soort ketchup kan worden gebruikt.