Home > Recepten

Biefreepjes, Chinees

400 g biefreepjes

zout

peper

1.5 theelepel djahe

1 winterwortel

1 dikke prei

200 g champignons

100 g taugeh

4 lepels olie

2 tenen knoflook

3 lepels oestersaus

2 lepels citroensap

1 dl rundvleesbouillon

1 lepel chinese sojasaus

2 theelepels ma´zena

1/2 lepel donkere sesamolie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Chinees
  • Bron: Wilma

Bereiding

Kruid de biefreepjes met zout, peper en gemberwortel.

Snij de wortel en prei in julienne en de champignons in plakken.

Roerbak de biefreepjes in olie goudbruin, neem uit de pan en bak dan de champignons.

Voeg wortel en prei toe en de knoflook, laat al roerbakkend iets slinken.

Doe de biefreepjes er weer bij, bak 2 minuten mee en voeg oestersaus, citroensap, bouillon en sojasaus toe, nog 3 minuten koken.

Roer de ma´zena los met water en roer bij het vlees zodat de saus bindt.

Roer de taugeh erbij en breng op smaak met peper en zout.

Druppel de sesamolie erover.

Notities

Lekker met rijst