Daging kuning uit de magnetron |
|
2 sjalotjes 3 tenen knoflook 4 theelepels sambal oelek 1/2 theelepel laos 2 theelepels kuncit 2 lepels olie 1 theelepel trassi 600 g magere runderlappen in blokjes 1/2 theelepel sereh 2 theelepels citroensap 200 ml kokosmelk zout |
|
BereidingPureer in de keukenmachine sjalot, knoflook, sambal, laos en kuncit.Doe de olie in een magnetronschaal en zet onafgedekt 1 minuut op 700 watt. Voeg trassi en uimengsel toe en verhit nogmaals 3 minuten op 700 watt, roer halverwege. Roer het vlees erdoor en zet afgedekt 10 minuten op 350 watt. Sereh, kokosmelk, citroensap en iets zout erbij, afgedekt ca.20 minuten op 350 watt, af en toe omscheppen. Uit de magnetron nemen en ca.10 minuten laten nagaren. NotitiesServeren met pandanrijst en taugehsalade. |
Home > Recepten