Home > Recepten

Devilled beef van de barbecue

4 biefstukken van 175 g en 2.5 tot 4 cm dik

2 theelepels Engels mosterdpoeder

1/4 theelepel pimentpoeder

1/2 theelepel zwarte peper

1/2 theelepel zout

150 g gele basterdsuiker

2 lepels tomatenketchup

2 lepels worcestershiresaus

1 lepel engelse mosterd

1/2 theelepel tabasco

2 lepels witte wijnazijn

1 theelepel paprikapoeder
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Marinades; Barbecue; Brits (Engeland)
  • Bron: Ainsley Harriott

Bereiding

Meng mosterdpoeder, piment, peper, zout en 1 lepel suiker, meng in een ander kommetje de rest van de suiker met de rest van de ingredienten (behalve de biefstuk) tot een pasta.

Wrijf de biefstuk in met de droge kruiden, zet minstens 45 minuten opzij.

Bestrijk dan met de natte marinade en rooster ca.8 minuten per kant, bestrijk steeds met marinade.

Notities

Met een 19e eeuwse Engelse marinade