Home > Recepten

Entrecôte met asperges en waterkerssaus

2 fijngesneden sjalotjes

40 g boter

750 ml Noilly Prat

0,4 dl witte vermouth

3 dl kalfsfond

1 kg asperges

zout

peper

2 entrecôtes a 350 g

2 dl creme fraiche

sap van 1/2 citroen

75 g kleingesneden waterkers
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten
  • Bron: Tip Culinair

Bereiding

Sjalotjes in 20 g boter ± 4 minuten zachtjes bakken. Witte wijn, vermouth en fond toevoegen. Saus op matig vuur in ± 15 minuten tot 1/3 laten inkoken.

Asperges in ruim kokend water met zout in ± 15 minuten beetgaar koken.

Entrecôtes met peper bestrooien. 20 g boter verhitten en vlees aan beide kanten 5-7 minuten bakken. In aluminiumfolie verpakt ± 5 minuten laten rusten.

Crème fraîche door saus roeren. Saus op smaak brengen met zout, peper en citroensap en opnieuw aan de kook brengen. Waterkers erdoor roeren. Saus met staafmixer schuimig kloppen.

Entrecôte met zout bestrooien en in dikke plakken snijden.

Serveren met asperges en saus.

Notities

Lekker met gekookte aardappeltjes met boter en peterselie