Home > Recepten

Feijoada (Braziliaanse stoofschotel)

200 g chorizo

100 g ontbijtspek

200 g runderlappen

150 g fricadeau

2 lepels olie

2 uien in stukken

2 teentjes knoflook

1 madam jeanet

100 g pompoen in blokjes

1 bakbanaan in blokjes

1 mango in blokjes

800 g zwarte bonen uit blik uitgelekt

sap van 1 limoen

zout

peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Braziliaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de worst en het vlees in blokjes.

Verhit de olie en bak het vlees al omscheppend enkele minuten. Voeg de ui, knoflook, Madame Jeanette en zoveel water toe dat de ingredienten net onder staan.

Breng het gerecht Aan de kook en stoof het vlees afgedekt in ± 2 uur gaar.

Voeg de pompoen en banaan toe en stoof ze in ± 20 minuten gaar.

Warm de mango en de bonen mee.

Breng op smaak met limoen, zout en peper.

Notities

Lekker met gefrituurde reepjes zoete aardappel