Feijoada (Braziliaanse stoofschotel) |
|
200 g chorizo 100 g ontbijtspek 200 g runderlappen 150 g fricadeau 2 lepels olie 2 uien in stukken 2 teentjes knoflook 1 madam jeanet 100 g pompoen in blokjes 1 bakbanaan in blokjes 1 mango in blokjes 800 g zwarte bonen uit blik uitgelekt sap van 1 limoen zout peper |
|
BereidingSnijd de worst en het vlees in blokjes.Verhit de olie en bak het vlees al omscheppend enkele minuten. Voeg de ui, knoflook, Madame Jeanette en zoveel water toe dat de ingredienten net onder staan. Breng het gerecht Aan de kook en stoof het vlees afgedekt in ± 2 uur gaar. Voeg de pompoen en banaan toe en stoof ze in ± 20 minuten gaar. Warm de mango en de bonen mee. Breng op smaak met limoen, zout en peper. NotitiesLekker met gefrituurde reepjes zoete aardappel |
Home > Recepten