Home > Recepten

Ham met cajunkruiden, geglaceerd

1 sjalotje

1 stengel bleekselderij

1 kleine winterwortel

1 lepel olie

2 theelepels cajunkruiden

3 lepels abrikozenjam

6 plakjes achterham van 3 mm dik

1 theelepel bouillonpoeder

1 lepel bruine basterdsuiker

1/2 lepel olie om in te vetten
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Cajun
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Snipper het sjalotje.

Hak bleekselderij en wortel fijn. Verhit de olie, roerbak zachtjes wortel, sjalot en bleekselderij 4 minuten tot het beetgaar is. Neem van het vuur en roer er 1 cth kruiden en 1 lepel jam door.

Roer in een kopje de rest van de kruiden en jam door elkaar.

Vet de schaal in.

Schik de ham op een plank, schep het groentemengsel erop en klap de ham dubbel. Leg de plakken met de open kant omhoog dakpansgewijs in de schaal, bestrijk met het jam-kruidenmengsel. Tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.

Verwarm de oven voor op 200°.

Breng ¾ dl water aan de kook en los de bouillonpoeder erin op. Schenk langs de hamplakken in de schaal. Strooi de suiker over de ham. Zet onafgedekt 20 minuten in de oven.

Notities

Lekker met aardappelpuree en gemengde sla

Benodigdheden

Voor een lage ovenschaal van 1 liter.