Home > Recepten

Vleessaus met tahoe, gekruid

3 lepels olie

3 teentjes knoflook

7 bosuitjes in ringetjes

1 lepel gehakte gember

250 g mager varkensgehakt

500 g tahoe

250 ml water

¾ theelepels scherpe rode pepersaus

3 lepels ketjap

1 lepel sherry

1 lepel maïzena in 2 lepels water
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Vleesvervangers; Sausjes

Bereiding

Snij de tahoe in blokjes van 1 cm.

Verhit de olie in een wok, roerbak knoflook, bosui en gember 1 minuut. Doe het gehakt erbij en bak in 3-5 minuten rul, tot het niet meer roze is. Doe tahoe, water, rode pepersaus, ketjap en sherry erbij. Draai het vuur laag als het begint te koken, doe de deksel erop en pruttel 3 minuten.

Roer de aangelengde maïzena erbij en roer nog 3 minuten tot de saus gebonden is.

Notities

Lekker met rijst of pasta en groene salade met waterkastanjes