Home > Recepten

Braadworst met aardappelsalade, geplette

500 g aardappels

800 g verse braadworst

bieslook

peterselie

3 lepels olijfolie

1 lepel wijnazijn

1 lepel witte wijn

1 lepel gembersiroop

zout

peper

mosterd eventueel

citroensap eventueel
  • Omschrijving recept: Salades; Vleesgerechten; Aardappelgerechten
  • Bron: G.J.Stuut

Bereiding

De kwaliteit van de braadworst is belangrijk. Laat u adviseren door uw slager.

Neem aardappelen met een dunne schil, want ze worden in de schil gekookt. Was de aardappelen, zet ze op in lichtgezouten koud water en laat ze ± 20 minuten koken.

Prik met een naald in de braadworst, leg de worst in een pan met koud water met zout en breng het geheel langzaam aan de kook.

Laat de worst 25 minuten wellen, maar niet koken, anders barst het velletje.

Knip de bieslook en de peterselie fijn.

Controleer of de aardappelen gaar zijn (ze moeten een beetje stevig blijven) en pel ze zo warm mogelijk.

Snijd ze overlangs door en leg ze in een verwarmde schaal.

Vermeng de olijfolie, azijn, witte wijn, het gembersiroop, bieslook en peterselie.

Voeg zout en peper toe en giet de saus over de nog warme aardappelen.

Schep het geheel door elkaar.

Haal de worst uit de pan, snijd hem in dikke plakken en leg die op de schaal.

Serveer de lauwe aardappelsalade apart.

Als u de voorkeur geeft aan een pikante smaak, kunt u de saus vervangen door een saus, gemaakt van olie, azijn, gembersiroop, zout, peper, mosterd en citroensap.